Naar de inhoud

Op Het Anker tellen álle kinderen mee.

Het is een plek waar zij zich geaccepteerd, gerespecteerd en veilig voelen en zichzelf kunnen zijn. Kinderen kunnen op hun eigen manier en in hun eigen tempo hun talenten ontplooien. Ze verwerven kennis, inzichten, vaardigheden en houdingen die ze nodig hebben in hun verdere leven. We betrekken ouders als gelijkwaardige partners in de opvoeding en begeleiding.

Deze leef- en leergemeenschap is voor kinderen van 0 tot en met 13 jaar uit de regio Wijk bij Duurstede.

Betrokkenen

  • Stichting Openbaar Onderwijs Wijk bij Duurstede
  • Stichting Binding
  • Kind & Co

Hoe het werkt

In een modern gebouw in Wijk bij Duurstede bieden we opvang en onderwijs aan kinderen van 2,5 tot en met 13 jaar. Ons doel is om een plek te bieden aan zoveel mogelijk kinderen die in Wijk bij Duurstede wonen.

KMN Kind & Co verzorgt de peuterspeelzaal en de buitenschoolse opvang. Basisschool ‘t Baken en sbo-school De Driehoek verzorgen samen het onderwijsprogramma. Elk kind krijgt het onderwijs, de begeleiding en de ondersteuning die het nodig heeft om zich te ontwikkelen.

We werken in vier units, voor groep 1-2, groep 3-4, groep 5-6 en groep 7-8. Een mooi leerplein is de centrale plek in elke unit. Daaromheen liggen sbo-groepen en groepen voor regulier basisonderwijs. De leerlingen werken in hun eigen groep en met leerlingen uit andere groepen.

Het team van Het Anker bestaat uit gedreven en enthousiaste professionals. Niet alleen leerkrachten, maar ook intern begeleiders, een orthopedagoog, een logopedist, een maatschappelijk deskundige en een conciërge. Waar nodig werken we samen met externe experts en organisaties.

Waarom

Door het kind altijd centraal te zetten en uitgangspunt te laten zijn, kunnen we ieder kind gelijkwaardige kansen bieden. En door optimaal gebruik te maken van de samenwerking met onze partners, willen we passend onderwijs mogelijk maken voor álle kinderen die Het Anker bezoeken.

Terug naar de innovatieve projecten